Roheline tomat.

Meil hakkas eelmise aasta sügisel riisutud lehtede ja küülikute allapanu hunnikus erinevaid taimi kasvama. Lisaks kartulile tuli seal ka üks tomatitaim ülesse. Otsustasin, et lasen selles hunnikus olevatel taimedel oma asja ajada ja ei käinud seda tomatit kuidagi ülesse sidumas ega piiramas. Ja nii ta seal siis toimetas kuni eile panin juba tähele selliseid märke, et see tomatitaim enam ei kasva - pigem hakkab vaikselt välja surema.

Ega siis midagi kiskusin selle sealt kompostihunnikust välja ja korjasin mõistliku suurusega viljad küljest ära.


Uskumatu, kui palju vilju üks taim kasvatab. Plekilised tomatid viisin kanadele ja ülejäänud ootavad köögis. Pole veel päris täpselt otsustanud, et mida nendest teha. Olen pikalt arvanud, et rohelised tomatid ei kõlba süüa. Arvasin isegi, et need on mürgised, aga USA youtuberite videotest olen õppinud, et ka rohelisi tomateid süüakse. Tomateid paneeritakse maisijahus ja praetakse ohtras rasvas, tehakse salsa verde kastet ja isegi marineeritakse. Kuna marineeritud toidud mulle maitsevad, siis proovin ehk seda varianti ja katsetan selle paneeritult praadimise ka ikka ära. Kohe-kohe hakkab ka kasvuhoone hooaeg lõppema. Nii, et sealt tuleb veel rohelisi tomateid juurde.

Et siis vaja retseptid ritta saada ja ära otsustada, mida nendest viljadest teha võiks.

Kommentaarid