Tühjad raamid tarudesse.

Täna käisin meie kaks taru jällegi läbi. Nii lahe, et mesilased koguvad juba nektarit. Kui väiksemas peres (valge taru) eelmisel nädalal alles raamid kõlisesid tühjusest ja ma neid nälgasuremise hirmus kevadsöödaga toetasin, siis täna korjasin lisasööda ära, sest raamid olid kõik suht rasked ja värsket nektarit oli äärmistel raamidel rohkelt näha. Kaanetatud hauet oli juba neljal raamil. Panin sinna ühe tühja raami lisaks. Olen otsustanud kärjepõhjasid mitte kasutada. Mulle meeldib mõte, et meie mesilased ehitavad endale ise just sellised kärjed nagu neil vaja on. Loodan, et pikema aja jooksul muutub kärjekann väiksemaks, mis tähendab, et mesilased on väiksemad ja inkubatsiooni aeg on lühem. Lühem inkubatsiooni aeg aga ei luba lestal arutult paljuneda. Põnev loeng tervematest mesilastest: https://www.youtube.com/watch?v=o3qniBf7_U0

Valges tarus on nüüd 7 raami.



Rohelisele tarule andsin samuti veel ühe tühja raami lisaks. Eelmisel nädalal lisasin pooliku raami, mida mesilased olid eelmisel aastal ise alustanud. See oligi poole peal ja tänaseks olid mesilased selle lõpuni ehitanud. Nüüd on rohelises tarus 10 raami.

Täna ehitas A meile Warre tarusid. Nii äge. Tahan paar kasti sülemite peibutuseks ülesse panna ja siis edasi juba peresid Warre tarus pidada.


Kaste on ohtralt juurde vaja, aga materjal sai otsa :) Järgmise korrani siis....

Kommentaarid