Tibud said iseseisvaks.

Meie braama tibud on nüüd iseseisvad:D Nende kääbuskotšinist mamma munes eile üle pika aja esimese muna. Mõnikord võtab mamma isegi vaevaks tibu eemale peletada, aga öösiti poevad ikka sõbralikult ühte kuuti magama.

Peaks vist nende aediku lahti võtma ja hakkama neid öösiti suurtega samasse kuuti tõstma.

Teine kääbuskotšin jalutab ka oma tibudega juba suures aias ringi. Huvitav, et vanadele kanadele ei paku tibud erilist huvi, aga ühe haige kana aeda lahtilaskmine kutsub kohe suurema rüseluse esile....
Meil on üks jalust haige kana teistest juba talvest saati eraldatud. Panin ta eraldi, siis, kui kana talvel lihtsalt enam püsti ei tõusnud. Paari nädala pärast ukerdas ta juba küll ringi, aga teised teda enam oma seltsi ei tahtnud:( Sain ainult järelevalve all kana jalutama lasta:( Nüüd on tal eraldi aedik ja mõnda aega pole ma teda teistega koos samasse kuuti enam ööbima ka tõstnud. Tal on oma aedikus pisike pesa, kus ta munemas käib ja ööseks peavarju otsib. Hetkel on see kõigile küll sobilik, aga kui väljas päris külmaks läheb ja kanad kõik ühes "elamises" hakkama peavad saama, siis proovin veel korra neid kokku lasta, aga kui sellest midagi head ei tule, siis läheb too üksik kana vist sügisel koos kukkedega potti.

Peale kanade kasvab meie aias veel porgandit, kartulit, sibulat, tilli jms.
Nii hea on oma aiast supi sisse köögivilju korjata. Hernestest supi sees on juba lapsepõlvest eriline mälestus...

Kommentaarid